7ήμερη εκδρομή στις Αξέχαστες Πατρίδες με την Ενωση Βουρλιωτών Μ.Ασίας από 03 μέχρι 09 Μαίου 2018.

Η Ενωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας διοργανώνει
ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ(7) ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στη Μικρά Ασία,
από 03 μέχρι 09 Μαίου 2018.

ΧΙΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΣΚΑΛΑ ΒΟΥΡΛΩΝ-ΣΜΥΡΝΗ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ-Α’Ι’ΒΑΛΙ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΕΦΕΣΟΣ-.ΒΟΥΡΛΑ-ΤΣΕΣΜΕ-ΧΙΟΣ

ΠΛΟΙΟ ΒΟΥΡΛΩΝ 18

.…. Η εκδρομή μας είναι χατζηλίκι κι όχι αναψυχή……
Είναι κουραστική, με πυκνό πρόγραμμα και μεγάλες εντάσεις. Χρειάζεται πολλή αντοχή κι ακόμη πιο πολύ κέφι. Απαιτείται μεγάλη ευαισθησία εκ μέρους του επισκέπτη-προσκυνητή, για να δει με άλλη προσέγγιση και με τα μάτια της ψυχής του το χώρο της Πατρίδας κι όχι με τη συνήθη αδιαφορία ή την καταναλωτική μανία του Έλληνα τουρίστα.
Με τούτο το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ταξίδι σε μια χώρα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μιλά στην καρδιά του Έλληνα, όπου τα μνημεία, παλιά και νεότερα, από τους ναούς και τα τείχη των αρχαίων πόλεων ως τις εκκλησιές, τα σπίτια, τα σχολειά και τα χτήματα των γονιών και των παππούδων μας είναι εκεί και μας καρτερούν.Μόνο οι άνθρωποί μας λείπουν πια από τον τόπο, μα θα τους αναπληρώσουμε εμείς, ανακαλώντας στη μνήμη «τους ευλογημένους ανθρώπους της Ανατολής» και κάθε Μικρασιάτη που κουβαλάμε εντός μας.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 4κλινη εξωτερική καμπίνα 395,00€
Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.
Εξόφληση μέχρι 24 Απριλίου 2018.
Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ.Πέμπτη 03 Μαίου.
—————————————-
Πειραιάς – Χίος εν πλω.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 19.30, απ” όπου θα αναχωρήσουμε στις 21.00 για την Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ.Παρασκευή 04 Μαίου.
———————————————
Τσεσμές,Αλάτσατα,Σκάλα Βουρλών,Σμύρνη.
Φθάνουμε νωρίς το πρωί στην Χίο και στην συνέχεια θα περάσουμε από το τελωνείο για να πάρουμε το πλοίο για το Τσεσμέ. Η αναχώρηση είναι 08.30 και μετά από μία ώρα ταξιδίου φθάνουμε στο Τσεσμέ. Θα μπούμε στο λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε για τα Αλάτσατα, στο γραφικό άλλοτε ελληνικό χωριό. Στο κέντρο του βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας στην οποία διατηρείται αυθεντικό μαρμάρινο τέμπλο, έργο του Τηνιακού γλύπτη Χαλεπά, πατέρα του Γιαννούλη Χαλεπά. Βόλτα στα όμορφα σοκάκια με τα Ελληνικά σπίτια.
Αναχώρηση για την Σκάλα των Βουρλών, τα οποία βρίσκονται δίπλα από την Ιωνική πόλη Κλαζομενές, η οποία είναι βυθισμένη στη θάλασσα. Εδώ έζησε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων, ο μεγάλος μας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης.
Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στην Σμύρνη όπου θα έχουμε μία σύντομη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.
Μετά το δείπνο όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια βόλτα στη μαρτυρική παραλία της Σμύρνης. Δανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ.Σάββατο 05 Μαίου.
—————————————-
Σμύρνη,Μοσχονήσια,Α’ι’βαλί,Πέργαμος,Ασκληπιείο, ξενάγηση.
Στο Αϊβαλί μόλις φθάσουμε θα κάνουμε μια βόλτα για την πρώτη μας γνωριμία με την ιστορική αυτή ελληνική πόλη. Θα δούμε παλιούς Ορθόδοξους Ελληνικούς Ναούς, όπως του Αγίου Γεωργίου του Χιλιοπολίτη, της Αγίας Τριάδας, των Ταξιαρχών καθώς και τα Ελληνικά σπίτια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για τα Μοσχονήσια που είναι ένα σύμπλεγμα από νησιά. Εμείς θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μητροπολιτικό), καθώς επίσης και το Μητροπολιτικό Μέγαρο, έξω από το οποίο μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Θα δούμε την Ελληνική συνοικία με τα πετρόχτιστα σπίτια και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, του περίφημου αυτού νοσοκομείου της αρχαιότητας. Στη συνέχεια θα πάμε στην παλιά πόλη της Περγάμου, όπου θα επισκεφθούμε το Σεράπιον ή Κόκκινη αυλή, επιβλητικό κτίριο το ποίο ήταν ναός της αρχαιότητος αφιερωμένος στην Αιγυπτιακή θεότηταΣέραπι. Στους χρόνους του Ιουστινιανού λειτούργησε ως Χριστιανικός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στον ίδιο χώρο μαρτύρησε μέσα σε πυρακτωμένο σιδερένιο βαρέλι και ο επίσκοπος Περγάμου Άγιος Αντύπας, προστάτης Άγιος των οδοντιάτρων. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Σμύρνη
Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ.Κυριακή 06 Μαίου.
—————————————-
Θα παρακολουθήσουμε την Πατριαρχική λειτουργία στον ναό της Αγίας Φωτεινής και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη παραλία της Σμύρνης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο,γεύμα και χαλάρωση.
Στις 18.00,επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό τα Βουρλά και τη Σκάλα.Φαγητό σε ταβέρνα της παραλίας.

5η ΗΜΕΡΑ.Δευτέρα 07 Μαίου.
—————————————-
Το πρωί αναχώρηση για την Έφεσο, η οποία για περισσότερο από 1000 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (την βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κλπ).
Πατριαρχική λειτουργία στα ερείπια του ναού του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ.Τρίτη 08 Μαίου.
————————————
Σμύρνη-Βουρλά -Τσεσμέ – Χίος – Εν πλω για Πειραιά.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Βουρλά όπου θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη και θα περιηγηθούμε στα λίγα εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επίσκεψη της πόλης, φαγητό και επίσκεψη στο ναό του Αγίου Χαράλαμπου που σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Χίο, απ” όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο αργά το βράδυ με προορισμό μας τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΗΜΕΡΑ. Τετάρτη 09 Μαίου.
—————————————–
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και οικονομική θέση στο πλοίο 365,00€
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 4κλινη εξωτερική καμπίνα 395,00€
Επιβάρυνση 2κλινης καμπίνας κατ άτομο,μετ΄επιστροφής 30,00€.
Επιβάρυνση γιά μονόκλινο δωμάτιο 110,00€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Χίος,- Πειραιά σε 4κλινες εξωτερικές καμπίνες.
* Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος-Τσεσμέ-Χίος.
* Λιμενικά τέλη και φόροι.
* Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, σε ξενοδοχείο 4**** με ημιδιατροφή (4 πρωινά,1 γεύμα και 3 δείπνα). SUZUGLU ATLANTIS
*Ενα γεύμα σε ταβέρνα.
* Ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
* Όλες οι αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας στην Τουρκία.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
* Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
* Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, χωρίς παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.
Εξόφληση μέχρι 24 Απριλίου 2018.
Γιά περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.
ΠΛΟΙΟ ΒΟΥΡΛΑ 18

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.