Η Ε.Β.Μ.Α. διοργανώνει εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Μικρα Ασία,5-10/10/22

ΠΥΞΙΔΑ-ΒΟΥΡΛΑ Η Ενωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας διοργανώνει εξαήμερη(6ημ) προσκυνηματική εκδρομή στη Μικρασία από Τετάρτη 5 μέχρι Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022.

ΧΙΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΒΟΥΡΛΑ-ΣΚΑΛΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-Α’Ι’ΒΑΛΙ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 2κλινη καμπίνα 390,00€ κατ άτομο.

Στη τιμή περιλαμβάνεται υποχρεωτικά ασφάλεια Covid ( καλύπτει έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο) κόστους 20,00€ .

Υποχρεωτικό rapid test με ημερομηνία 4 ή 5 Οκτ. 2022. Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€. Εξόφληση μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.

Μετά τις 25 Σεπτεμβρίου ακυρώσεις δεν γίνονται δεκτές και χρήματα δεν επιστρέφονται εκτός αν βγεί θετικό το  rapid test με ημερομηνία 4 ή 5 Οκτ, 2022,οπότε επιστρέφεται το τίμημα της εκδρομής,αφαιρουμένου του ποσού των εισιτηρίων του πλοίου.(Τα εισιτήρια παραδίδονται στον πελάτη).

ΠΡΟΣΟΧΗ…..Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες ή έκτακτα γεγονότα το επιβάλλουν, χωρίς παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ Βουρλών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1η ημέρα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 . Πειραιάς – Χίος.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 19.00, απ” όπου θα αναχωρήσουμε στις 20.οο για την Χίο με το πλοίο ΄΄ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» από τη πύλη Ε2……. Διανυκτέρευση εν πλω. ΣΜΥΡΝΗ ΣΗΜΕΡΑ 2η ημέρα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022. Χίος-Τσεσμές,Αλάτσατα,Σμύρνη.

Φθάνουμε νωρίς το πρωί 05.30 στην Χίο και στην συνέχεια,μετά το καφεδάκι,θα περάσουμε από το τελωνείο για να πάρουμε το πλοίο για το Τσεσμέ. Η αναχώρηση είναι 08.30 και μετά από μία ώρα ταξιδιού φθάνουμε στο Τσεσμέ. Θα μπούμε στο λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας. Πρώτος σταθμός τα Αλάτσατα, στο γραφικό άλλοτε Ελληνικό χωριό. Στο κέντρο του βρίσκεται η εκκλησία των Εισοδίων της Παναγίας στην οποία διατηρείται αυθεντικό μαρμάρινο τέμπλο, έργο του Τηνιακού γλύπτη Χαλεπά, πατέρα του Γιαννούλη Χαλεπά. Βόλτα στα όμορφα σοκάκια με τα Ελληνικά σπίτια. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και μετά περίπου 35 λεπτα φτάνουμε στη Σμύρνη.Περιήγηση και ακολούθως τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Ελεύθερος χρόνος . Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και μετά ξενάγηση στη παραλία.Διανυκτέρευση. ΑΙΒΑΛΙ 3η μέρα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. Περγαμος,Α’ι’βαλι,Μοσχονήσια.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Πέργαμο και στη συνέχεια Α’ι’βαλι,Μοσχονήσια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.Προαιρετικά βόλτα στη παραλία της Σμύρνης. Βιβλιοθηκη Κελσου 4η ημέρα Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.. Σμύρνη Έφεσος,Κουσάντασι,Κιρκιντζέ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Έφεσο, η οποία για περισσότερο από 1000 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (την βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, κλπ). Στην συνέχεια επίσκεψη στο γραφικό λιμάνι του Κουσάντασι και μετά στο γραφικό χωριό του Κιρκιντζέ γνωστό από το μυθιστόρημα Ματωμένα χώματα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΟΦΙΑ 5η ημέρα Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.. Σμύρνη-Βουρλά –Σκάλα- Τσεσμέ – Χίος,διανυκτέρευση εν πλω για Πειραιά.

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε λειτουργία και στη συνέχεια  ξενάγηση στην Σκάλα και την πόλη των Βουρλών,όπου θα περιηγηθούμε στα σοκάκια και θα δούμε τα λίγα εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια. Στην Σκάλα των Βουρλών βρίσκεται η αρχαία Ιωνική πόλη Κλαζομενές.Εκεί έζησε στα παιδικά του χρόνια τις καλοκαιρινές διακοπές ο μεγάλος μας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης.

Θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και επίσκεψη στο ναό του Αγίου Χαράλαμπου που σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Χίο, απ” όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο αργά το βράδυ με προορισμό μας τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου2022. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 2κλινη καμπίνα 390,00€ κατ άτομο.

Στη τιμή περιλαμβάνεται υποχρεωτικά ασφάλεια Covid ( καλύπτει έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο) κόστους 20,00€ . Υποχρεωτικό rapid test με ημερομηνία 4 ή 5 Οκτ, 2022.

Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.Εξόφληση μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά τις 25 Σεπτεμβρίου ακυρώσεις δεν γίνονται δεκτές και χρήματα δεν επιστρέφονται εκτός αν βγεί θετικό το  rapid test με ημερομηνία 4 ή 5 Οκτ, 2022,οπότε επιστρέφεται το τίμημα της εκδρομής,αφαιρουμένου του ποσού των εισιτηρίων του πλοίου.(Τα εισιτήρια παραδίδονται στον πελάτη).

Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.

Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

Διαφορά για μονόκλινο δωμάτιο 90€.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 1. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Χίος – Πειραιά , σε 2κλινες καμπίνες. 2. Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Χίος – Τσεσμέ – Χίος. 3. Λιμενικά τέλη και φόροι. 4. Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, σε ξενοδοχείο 4* SUSUZLU ATLANTIS 5. Ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία. 6. Πρωινό και δείπνο καθημερινά στην Σμύρνη 7. Όλες οι αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν. 8. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης tour operator .

9.Υποχρεωτική ασφάλεια Covid ( καλύπτει έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο) 2ο,00€ .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 1. Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα. 2. Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά. 3. Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.   Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες ή εκτακτα γεγονότα το επιβάλλουν, χωρίς παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.

Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.  

Και μη ξεχνάτε……. ..….

Η εκδρομή μας είναι χατζηλίκι κι όχι αναψυχή…… Είναι κουραστική, με πυκνό πρόγραμμα και εντάσεις. Χρειάζεται πολλή αντοχή κι ακόμη πιο πολύ κέφι. Απαιτείται μεγάλη ευαισθησία εκ μέρους του επισκέπτη-προσκυνητή, για να δει με άλλη προσέγγιση και με τα μάτια της ψυχής του το χώρο της Πατρίδας κι όχι με τη συνήθη αδιαφορία ή την καταναλωτική μανία του Έλληνα τουρίστα.

Με τούτο το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ταξίδι σε μια χώρα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μιλά στην καρδιά του Έλληνα, όπου τα μνημεία, παλιά και νεότερα, από τους ναούς και τα τείχη των αρχαίων πόλεων ως τις εκκλησιές, τα σπίτια, τα σχολειά και τα χτήματα των γονιών και των παππούδων μας είναι εκεί και μας καρτερούν.Μόνο οι άνθρωποί μας λείπουν πια από τον τόπο, μα θα τους αναπληρώσουμε εμείς, ανακαλώντας στη μνήμη «τους ευλογημένους ανθρώπους της Ανατολής» και κάθε Μικρασιάτη που κουβαλάμε εντός μας.Περπατώντας στις εξοχές ή στα σοκάκια των Βουρλών και των τριγυρινών χωριών, βαδίζουμε στο χώρο και την ιστορία του, πάνω στα προγονικά μας χνάρια, από το νωχελικό Γκιούλμπαξε και τα αμμουδερά εγγλεζονησιώτικα ακρογιάλια ίσαμε τους απέραντους αμπελώνες και τους πολύβουους μαχαλάδες του Βουρλά. Το λιμανάκι της Σκάλας και οι κλαζομενιακές σαρκοφάγοι, οι βουρλιώτικοι κουλάδες με τις χρυσοφόρες κουρμούλες της σταφίδας, οι λόφοι της άφαντης πολιτείας και τα απέραντα τιμάρια της βυζαντινής οικογένειας των Βρουλάδων, τα λεσπέρικα σπίτια και τα αρχοντικά των φατόρων, ο Άη-Γιώργης ο Αρφανός κι η Βρυσάρα του Σιραμαχαλά θα μας πουν την ιστορία τους, από τα βάθη της ελληνικής αρχαιότητας μέχρι εκείνη την αξημέρωτη Κυριακή της 4ης Σεπτεμβρίου 1922, όταν το φως παραχώρησε τη θέση του στο έρεβος και πάγωσαν τα γέλια των κοριτσιών στα μάτια της θαυματουργής Παναγιάς της Βουρλιώτισσας.

Ενα ταξίδι στα Βουρλά,πάντα αποτελεί γιά μας προσκύνημα στην πατρογονική γη, που ακόμη μας πληγώνει με τις καυτές της μνήμες, για να νιώσουμε τον απόηχο της σφριγηλής, αλλά μαρτυρικής βουρλιώτικης Ρωμιοσύνης, η οποία υπήρξε από τον 18ο αιώνα μια από τις δυναμικότερες εστίες του νεότερου Ελληνισμού.
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.