Ιδρυση έδρας μικρασιατικών σπουδών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στις 7 το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα «Καραμανλήδικα Βιβλία».

ΛΟΥΚΑΣ Χ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, καλωσόρισε τους παρευρεθέντες εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και απηύθυνε αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως ζητώντας:

«…Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, να βοηθήσει για τη δημιουργία Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών σε κάποιο ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως,μεταξύ των άλλων,δήλωσε:

«……..κε Χριστοδούλου,η δημιουργία έδρας στα Πανεπιστήμια δεν είναι απόφαση του Υπουργείου αλλά απόφαση της Συγκλήτου.Δεσμεύομαι όμως πως θα κάνω ότι μπορώ γιά την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος σας.»

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ ομιλουσα

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και κατά την αναχώρηση της κας Υπουργού ο πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Μ.Ασίας,Καραλής Φώτης της προσέφερε το ημερολόγιο του συλλόγου για το 2023,το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των εκατό χρόνων από τη Συνθήκη της Λωζάνης και στο οπισθόφυλλο προβάλει το αίτημα της δημιουργίας έδρας μικρασιατικών σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Παγιο και Διαρκες 2023

Η κα Υπουργός το παρέλαβε,επαναλαμβάνοντας πως δεσμεύεται προσωπικά να μεταφέρει το αίτημα και να πράξει τα δέοντα γιά την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος.

Εκ μέρους της Ε.Β.Μ.Α.,αλλά και εγώ προσωπικά την ευχαριστούμε και αναμένομεν.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.