ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ….5νθήμερη εκδρομή στα Βουρλά της καρδιάς μας στις 15 ΟΚΤ ΄15. …

vourla.jpgΒΟΥΡΛΑ-ΜΠΑΤΗΣ…Η εκδρομή μας είναι χατζηλίκι κι όχι αναψυχή……Με τούτο το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ταξίδι στο χωριό μας,στα χτήματα των παππούδων μας καί στα λίγα σπίτια που είναι εκεί και μας καρτερούν.Μόνο οι άνθρωποί μας λείπουν πια από τον τόπο, μα θα τους αναπληρώσουμε εμείς, ανακαλώντας τους στη μνήμη μας.
Περπατώντας στις εξοχές ή στα σοκάκια των Βουρλών και των τριγυρινών χωριών, βαδίζουμε στο χώρο και την ιστορία του, πάνω στα προγονικά μας χνάρια, από το νωχελικό Γκιούλμπαξε και τα αμμουδερά εγγλεζονησιώτικα ακρογιάλια ίσαμε τους απέραντους αμπελώνες και τους πολύβουους μαχαλάδες του Βουρλά. Το λιμανάκι της Σκάλας και οι κλαζομενιακές σαρκοφάγοι, οι βουρλιώτικοι κουλάδες με τις χρυσοφόρες κουρμούλες της σταφίδας, οι λόφοι της άφαντης πολιτείας και τα απέραντα τιμάρια της βυζαντινής οικογένειας των Βρουλάδων, τα λεσπέρικα σπίτια και τα αρχοντικά των φατόρων, ο Άη-Γιώργης ο Αρφανός κι η Βρυσάρα του Σιραμαχαλά θα μας πουν την ιστορία τους, από τα βάθη της ελληνικής αρχαιότητας μέχρι εκείνη την αξημέρωτη Κυριακή της 4ης Σεπτεμβρίου 1922, όταν το φως παραχώρησε τη θέση του στο έρεβος και πάγωσαν τα γέλια των κοριτσιών στα μάτια της θαυματουργής Παναγιάς της Βουρλιώτισσας.
Ενα ταξίδι στα Βουρλά,πάντα αποτελεί γιά μας προσκύνημα στην πατρογονική γη, που ακόμη μας πληγώνει με τις καυτές της μνήμες, για να νιώσουμε τον απόηχο της σφριγηλής, αλλά μαρτυρικής βουρλιώτικης Ρωμιοσύνης, η οποία υπήρξε από τον 18ο αιώνα μια από τις δυναμικότερες εστίες του νεότερου Ελληνισμού.
………..ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ……………………………….
1η ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου– Πειραιάς – Χίος εν πλω.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 18.30, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε στις 20,00.00 για ΧΙΟ με το πλοίο BLUE STAR Παραλαβή καμπινών και διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 16 OKT–Xίος-Τσεσμέ-Σκάλα Βουρλών-Boυρλά-Σμύρνη.
Μετά τον πρωινό μας καφέ θα μεταφερθούμε στο λιμάνι της Χίου απ’ όπου, μετά τον έλεγχο διαβατηρίων-ταυτοτήτων,θα αναχωρήσουμε στις 08.00 με το πλοίο της γραμμής για Τσεσμέ, όπου θα φθάσουμε μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι 40-45 λεπτών.Μόλις φθάσουμε στο Τσεσμέ θα τοποθετήσουμε τις αποσκευές μας στο πούλμαν που θα μας περιμένει στο λιμάνι και θα πάμε να γνωρίσουμε τη Σκάλα των Βουρλών.Προς το μεσημέρι θα οδηγηθούμε στα Βουρλά γιά μιά πρώτη γνωριμία….Στα δικά μας Βουρλά….Τα Βουρλά της καρδιάς μας!!!!Αργά το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στη Σμύρνη. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα δειπνήσουμε. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια βόλτα στη μαρτυρική παραλία της Σμύρνης. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 17 ΟΚΤ.–Βουρλά.
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το χωριό μας,την πόλη των Βουρλών,θα περπατήσουμε στα σοκάκια και ίσως με τα μάτια της φαντασίας μας αντικρίσουμε τούς παππούδες μας.Συνοδοιπόρος μας,ο Θ.Κοντάρας.Aργά το μεσημέρι επιστροφή στη Σμύρνη.Χαλάρωση,φαγητό,βόλτα στη παραλία,διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ:Κυριακή 18 ΟΚΤ.–Εκδρομή σε χωριά των Βουρλών,στα Αλάτσατα και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ.Θα αναχωρήσουμε για Χίο γύρω στις 18.00, απ’ όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο με προορισμό μας τον Πειραιά. Αναχώρηση πλοίου για τον Πειραιά από την Χίο 23,00 το βράδυ με το ΑΡΙΑΔΝΕ. Διανυκτέρευση εν πλω.
5η ΗΜΕΡΑ.Δευτέρα 19 ΟΚΤ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες εμπειρίες ,ανάμεικτα συναισθήματα και αναμνήσεις
…………………………………………………………………………………….
……..Τιμή εκδρομής κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και τετράκλινη καμπίνα 230 ΕΥΡΩ.
…………………………………………………………………………………….
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Πειραιά – Χίος, και Χίος-Πειραιά σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
* Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Χίος–Τσεσμέ και Τσεσμέ-Χίος.
* Λιμενικά τέλη και φόροι.
* Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, στο Hotel SUZUGLOU 4*, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
* Μαζί μας,ο Θ.Κοντάρας!!
* Όλες οι αναφερόμενες εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
* Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
* Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Γιά περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.