Αγαπημένη…..Μικρά Ασία!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
Μια υπέροχη ταινία της φιλολόγου Μάγδας Εμμ. Φραγκούλη που αξίζει να δείτε.
Θα σας ταξιδέψει σε τόπους και ανθρώπους,όπως λέει η Α. Κουρντιάν, μαγικούς και αγαπημένους.
Ένα έργο ερευνητικό, που γεννιόταν πάνω από είκοσι χρόνια με μελέτη, πολύχρονη έρευνα, συλλογή σπάνιου και ποικίλου υλικού…., ταξίδια, αγάπη και ευαισθησία.
Το περιεχόμενο αυτής, είναι όχι μόνον ιστορικό, μα ποικίλο, κατανοητό από όλους, της περιόδου 1900-1930, τόσο στην Εγγύς Ανατολή, όσο και στην εδώ Ελλάδα!
ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

Ας λάβουμε λοιπόν υπόψη μας τη πρόσκληση της δημιουργού κι ας ταξιδέψουμε μαζί της.

΄΄Έτσι μαζί μου, σάς καλώ να ταξιδέψουμε σε ανατολή και δύση, στις αρχές του 20ου αιώνα, στην ΠΟΛΗ, στα σαγηνευτικά Πριγκιπόννησα, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, στον Πόντο, στα υπέροχα μικρασιατικά παράλια, στην Πέργαμο,στην Έφεσσο, στην Καππαδοκία… κι αλλού.

Τέλος για όσους επιθυμούν, στη λήξη της ταινίας, παραθέτω τις πηγές μου, πυξίδα για όποιον θέλει να μάθει και να «ταξιδέψει».

Θα ήμουν “αγνώμων”, αν δεν ευχαριστούσα το παλιό μου Λύκειο, του Αγίου Μύρωνα-Ηρακλείου και τη δ/ντρια αυτού Κα Π. Μανδαλενάκη, για τη αρωγή και χορηγεία τους, στην πραγμάτωση-εκπόνηση αυτού του έργου, όπως και τον Κο Ι. Καρατζάνη, υπεύθυνο στην τεχνική-ψηφιακή δημιουργία της ταινίας (σκηνοθεσία, μοντάζ & πολυμέσα) καθώς και της παρούσας ιστοσελίδας.

Ας την παρακολουθήσουμε μαζί…Σας ευχαριστώ θερμά.

ΜΑΓΔΑ ΕΜΜ.ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ…….΄΄

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

 

Ας κάνουμε λοιπόν αριστερό κλικ,πατώντας πάνω στο παρακάτω link κι ας ταξιδέψουμε στις Αλησμόνητες Αγαπημένες Πατρίδες,κάνοντας μετάβαση στον ιστότοπο !

http://www.agapimenimikraasia.gr/

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.