2022.Έτος Μικρασιατικής μνήμης.

ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΦΙΣΣΑ
Μικρασία 1922. Μιά γενοκτονία ζητά δικαίωση!
Μία από τις πιο θλιβερές επετείους της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της μικρασιατικής καταστροφής και γενοκτονίας του μικρασιατικού ελληνισμού. Η ήττα του 1922 μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του 1453 και να θεωρηθεί ως μεγαλυτέρα γιατί μ’ αυτήν ξεριζώθηκε η από χιλιάδων ετών ελληνική παρουσία στην Ιωνική γη.

Επειδή όμως στις μέρες μας πολλοί είναι αυτοί,δυστυχώς κάποιοι και μέσα από την ακαδημα’ι’κή κοινότητα,που αρθρώνουν λόγο και προσπαθούν να πείσουν ότι γιά την Μικρασιατική Καταστροφή μεγάλο μέρος της ευθύνης είχαν οι πρόγονοί μας διότι:
α.Δημιούργησαν ομάδες ανταρτών που ενοχλούσαν τους φιλήσυχους οθωμανούς δυνάστες……….
β.Δυσανασχετούσαν στη δυσβάστακτη φορολόγηση των περιουσιών τους….
γ.Απέφευγαν να υπηρετήσουν στον Τούρκικο στρατό (κατσάκηδες).Στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να πεθάνουν στα ΑΜΕΛΕ ΤΑΜΠΟΥΡΟΥ…….
δ.Ο Ελληνικός Στρατός έκανε βιαιότητες και σφαγές στον άμαχο πληθυσμό από το 1919 έως το 1922…..
ε.Δημιούργησαν μεγάλο συνωστισμό στη Σμύρνη,με αποτέλεσμα να γεμίσει πτώματα η παραλία….
στ.Φεύγοντας,έβαλαν φωτιά και έκαψαν τη Σμύρνη απο εκδίκηση……………….
Αυτά και πολλά άλλα,τα οποία αν δεν ήσαν τόσο τραγικά,θα προξενούσαν τον γέλωτα…………

η σφαγη της σμυρνης
Θα ήθελα να επισημάνω όμως ότι οι συστηματικές σφαγές είχαν ξεκινήσει πολύ πριν.
α.Ο Τζόρτζ Χόρτον,ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Σμύρνη,γράφει στο ημερολόγιό του,ήδη από τον ΔΕΚ. του 1910 ΄΄Πολυάριθμες συλλήψεις.Σε μερικές πόλεις όλοι οι σημαίνοντες πολίτες ρίχτηκαν ομαδικά ομαδικά στις φυλακές. Διαδοχικες δολοφονίες,κοινοταρχών μερα-μεσημέρι στους δρόμους.»…………..
β.Το νεοτουρκικό κομιτάτο »Ενωση και Πρόοδος» που συγκαλείται το 1911 στη Θεσ/νίκη,θέτει ως βάση του προγράμματός του,τις αρχές του παντουρκισμού υποστηρίζοντας ότι ΄΄H Τουρκία ανήκει στους Τούρκους»,υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητα της τούρκικης ιστορίας,την ανωτερότητα της τουρκικής φυλής και την ορθότητα της μουσουλμανικής θρησκείας.Αυτό έπρεπε να επιτευχθει με κάθε τρόπο.Ο αφανισμός όλων των Μικρασιατών ήτο αποδεκτός και θεμιτός………
γ.Τον Ιαν. του 1915 στους »New York Times» δημοσιεύθηκε άρθρο με δήλωση του ηγέτη των νεοτουρκων Ταλαάτ που έλεγε »Η Τουρκία θα έχει απο δω και στο εξής χώρο μόνο για τους Τούρκους.»
δ.Η προαποφασισμένη Γενοκτονία θα αρχίσει για τους Ελληνες από την Ανατ.Θράκη τον Απρίλιο του 1914,θα συνεχιστεί στα Δυτικά παράλια της Μικρασίας,όπου θα καταστραφεί και η Φώκαια,το καλοκαίρι του ΄14,και θα επεκταθεί με ίδιαίτερη ένταση εναντίων των Αρμενίων το 1915 και εναντίον των Ελλήνων του Πόντου το 1916.
ε.Το σχέδιο της Γενοκτονίας θα ολοκληρωθεί με τις σφαγές και τη καταστροφή της Σμύρνης και λίγες μέρες αργότερα των Βουρλών.
Η καταστροφή της Σμύρνης,των Βουρλών και των άλλων ελληνικων πόλεων δεν ήταν ξέσπασμα οργής,ούτε αγανακτησης.Ηταν καλά οργανωμένο σχέδιο του Κεμάλ…Ηθελε να ξεριζώσει τους Ελληνες…Τα κατάφερε..Βέβαια τον βοήθησαν κι άλλοι.Τον βοήθησαν κι οι συγκυρίες…Οι Ελληνες άφρονες πολιτικοί και όχι μόνο…
Φτάνει όμως πιά.
Ας μη βοηθάνε και σήμερα κάποιοι δήθεν αντικειμενικοί Ελληνάρες…

……………………..Ε Λ Ε Ο Σ.,θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας!!!!!!!!!!

 

»Τα πνεύματα επιστρέφουνε τις νύχτες,
φωτάκια από αλύτρωτες ψυχές
κι αν δεις εκεί ψηλά στις πολεμίστρες,
θα δεις να σε κοιτάζουνε μορφές.»

Μικρασιατικά παράλια απο Σάμο

ΥΓ…..«Καρσί στα μικρασιατικά παράλια αναβοσβήνουνε φωτάκια, αναβοσβήνουνε μάτια…. Καρσί αφήσαμε παιδιά και γονιούς κι αδέλφια… Νεκροί, άταφοι… Καρσί ήταν μέχρι χθες η πατρίδα μας…»
(Διδώ Σωτηρίου- Τα Ματωμένα Χώματα).

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.