Εξαήμερη(6ημ) προσκυνηματική εκδρομή στη Μικρασία 6-11 Σεπτεμβρίου 2019.

ΠΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑ

Η Ενωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας διοργανώνει Εξαήμερη(6ημ) προσκυνηματική εκδρομή στη Μικρασία,6 με 11 Σεπτεμβρίου 2019.
ΧΙΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΓΚΙΟΥΛ ΜΠΑΞΕ-ΣΚΑΛΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΦΩΚΑΙΑ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ.

..…. Η εκδρομή μας είναι χατζηλίκι κι όχι αναψυχή……
Είναι κουραστική, με πυκνό πρόγραμμα και μεγάλες εντάσεις. Χρειάζεται πολλή αντοχή κι ακόμη πιο πολύ κέφι. Απαιτείται μεγάλη ευαισθησία εκ μέρους του επισκέπτη-προσκυνητή, για να δει με άλλη προσέγγιση και με τα μάτια της ψυχής του το χώρο της Πατρίδας κι όχι με τη συνήθη αδιαφορία ή την καταναλωτική μανία του Έλληνα τουρίστα.
Με τούτο το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ταξίδι σε μια χώρα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μιλά στην καρδιά του Έλληνα, όπου τα μνημεία, παλιά και νεότερα, από τους ναούς και τα τείχη των αρχαίων πόλεων ως τις εκκλησιές, τα σπίτια, τα σχολειά και τα χτήματα των γονιών και των παππούδων μας είναι εκεί και μας καρτερούν.Μόνο οι άνθρωποί μας λείπουν πια από τον τόπο, μα θα τους αναπληρώσουμε εμείς, ανακαλώντας στη μνήμη «τους ευλογημένους ανθρώπους της Ανατολής» και κάθε Μικρασιάτη που κουβαλάμε εντός μας.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 4κλινη καμπίνα 335,00€
Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.
Εξόφληση μέχρι 27 Αυγούστου 2019.
Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου .

Πειραιάς – Χίος.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 20.30, απ” όπου θα αναχωρήσουμε στις 21.55 για την Χίο με το πλοίο ΡΟΔΟΣ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Τσεσμές,Αλάτσατα,Γκιουλ Μπαξέ,Σμύρνη.

Φθάνουμε νωρίς το πρωί 05,30 στην Χίο και στην συνέχεια θα περάσουμε από το τελωνείο για να πάρουμε το πλοίο για το Τσεσμέ. Η αναχώρηση είναι 08.30 και μετά από μία ώρα ταξιδιού φθάνουμε στο Τσεσμέ. Θα μπούμε στο λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας. Πρώτος σταθμός τα Αλάτσατα, στο γραφικό άλλοτε Ελληνικό χωριό. Στο κέντρο του βρίσκεται η εκκλησία των Εισοδίων της Παναγίας στην οποία διατηρείται αυθεντικό μαρμάρινο τέμπλο, έργο του Τηνιακού γλύπτη Χαλεπά, πατέρα του Γιαννούλη Χαλεπά. Βόλτα στα όμορφα σοκάκια με τα Ελληνικά σπίτια.Συνεχίζουμε με Γκιουλ Μπαξέ,Σκάλα και κάποια στιγμή φτάνουμε στη Σμύρνη.Περιήγηση και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος . Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και μετά ξενάγηση στη παραλία.Διανυκτέρευση.

3η μέρα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Φώκαιες,Μενεμένη,Κορδελιό.

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία στον ναό της Αγίας Φωτεινής και στην συνέχεια αναχώρηση για την παλιά και νέα Φώκαια επίσκεψη στην Μενεμένη και στην επιστροφή θα σταματήσουμε στο Κορδελιό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Σμύρνη Έφεσος,Κουσάντασι,Κιρκιντζέ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Έφεσο, η οποία για περισσότερο από 1000 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (την βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, κλπ). Στην συνέχεια επίσκεψη στο γραφικό λιμάνι του Κουσάντασι και μετά στο γραφικό χωριό του Κιρκιντζέ γνωστό από το μυθιστόρημα Ματωμένα χώματα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η ημέρα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

ΠΥΞΙΔΑ-ΒΟΥΡΛΑ

Βουρλά – Τσεσμέ – Χίος,διανυκτέρευση εν πλω για Πειραιά.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Βουρλά όπου θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη και θα περιηγηθούμε στα λίγα εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια. Θα επισκεφθούμε την Σκάλα των Βουρλών, η οποία βρίσκεται στην αρχαία Ιωνική πόλη Κλαζομενές.Στη Σκάλα έζησε στα παιδικά του χρόνια τις καλοκαιρινές διακοπές ο μεγάλος μας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης. Θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και επίσκεψη στο ναό του Αγίου Χαράλαμπου που σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Χίο, απ” όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο αργά το βράδυ με προορισμό μας τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 4κλινη καμπίνα 335,00€
Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.
Εξόφληση μέχρι 27Αυγούστου 2019.
Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

Διαφορά για δίκλινη καμπίνα 20,00€ ανά άτομο με τα επιστροφής

Διαφορά για μονόκλινο δωμάτιο 70,00€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Χίος – Πειραιά , σε 4κλινες καμπίνες.

2. Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Χίος – Τσεσμέ – Χίος.

3. Λιμενικά τέλη και φόροι.

4. Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, σε ξενοδοχείο 4* SUSUZLU ATLANTIS

5. Ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία.

6. Πρωινό και δείπνο καθημερινά στην Σμύρνη

7. Όλες οι αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν.

8. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης tour operator

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1. Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

2. Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.

3. Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, χωρίς παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.