Επταήμερη(7) εκδρομή στη Μικρασία,από 7-13/11/18.Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων!

Επταήμερη(7) εκδρομή στο Αιβαλί,Μοσχονήσια,Πέργαμο,Σμύρνη, Βουρλά,Τσεσμέ,Χίο καί όχι μόνο!Η εκδρομή μας είναι χατζηλίκι κι όχι αναψυχή.

ΠΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑ

Είναι κουραστική, με πυκνό πρόγραμμα και μεγάλες εντάσεις. Χρειάζεται πολλή αντοχή κι ακόμη πιο πολύ κέφι. Απαιτείται μεγάλη ευαισθησία εκ μέρους του επισκέπτη-προσκυνητή, για να δει με άλλη προσέγγιση και με τα μάτια της ψυχής του το χώρο της Πατρίδας κι όχι με τη συνήθη αδιαφορία ή την καταναλωτική μανία του Έλληνα τουρίστα.
Με τούτο το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ταξίδι σε μια χώρα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μιλά στην καρδιά του Έλληνα, όπου τα μνημεία, παλιά και νεότερα, από τους ναούς και τα τείχη των αρχαίων πόλεων ως τις εκκλησιές, τα σπίτια, τα σχολειά και τα χτήματα των γονιών και των παππούδων μας είναι εκεί και μας καρτερούν.Μόνο οι άνθρωποί μας λείπουν πια από τον τόπο, μα θα τους αναπληρώσουμε εμείς, ανακαλώντας στη μνήμη «τους ευλογημένους ανθρώπους της Ανατολής» και τον Μικρασιάτη που κουβαλάμε μέσα μας……………

……………..7ήμερη εκδρομή στη Μικρασία.

………….Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων

….ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ:  Τετάρτη 07 Nοεμβρίου.Πειραιάς – Χίος εν πλω.Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 19.30, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε στις 21,00. για Χίο . Παραλαβή καμπινών και διανυκτέρευση εν πλω.

ΑΙΒΑΛΙ

2η ΗΜΕΡΑ : Πέμπτη 08 Νοεμβρίου.Θα φτάσουμε στη Χίο και από εκεί στο Τσεσμέ με κατεύθυνση την πόλη της Σμύρνης Θα περάσουμε από την πλατεία Αττατούρκ, από τον πύργο του ρολογιού στην πλατεία κονάκ (τόπο μαρτυρίου του Χρυσοστόμου Σμύρνης), το Λιμάνι, το Ελληνικό Προξενείο, την Διεθνή έκθεση και την παλιά Ελληνική συνοικία Η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Θα εντυπωσιαστείτε με τους δρόμους της αγοράς (μεγάλο παζάρι), όπου μπορείτε να βρείτε αντίκες, κοσμήματα, ρουχισμό, δερμάτινα είδη κλπ. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.Και πάλι βέβαια,γιά όσους το επιθυμούν,η μέρα δε τελειώνει εδώ.Κάποιοι θα κατέβουν στη παραλία να δουν,να μνημονεύσουν καί να πιούν ένα ποτήρι Γενί Ρακί στο Χίλτον ατενίζοντας τη νυκτερινή άπιστη Σμύρνη από ψηλά……….

 

 

σμυρνη καποτε

3η ΗΜΕΡΑ:Παρασκευή 09 Νοεμβρίου. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στα Μοσχονήσια,Α’ι’βαλί,Πέργαμο,Ασκληπιείο.Στο Αϊβαλί μόλις φθάσουμε θα κάνουμε μια βόλτα για την πρώτη μας γνωριμία με την ιστορική αυτή ελληνική πόλη. Θα δούμε παλιούς Ορθόδοξους Ελληνικούς Ναούς, όπως του Αγίου Γεωργίου του Χιλιοπολίτη, της Αγίας Τριάδας, των Ταξιαρχών καθώς και τα Ελληνικά σπίτια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για τα Μοσχονήσια που είναι ένα σύμπλεγμα από νησιά. Εμείς θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μητροπολιτικό). Θα δούμε την Ελληνική συνοικία με τα πετρόχτιστα σπίτια και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, του περίφημου αυτού νοσοκομείου της αρχαιότητας. Στη συνέχεια θα πάμε στην παλιά πόλη της Περγάμου, όπου θα επισκεφθούμε το Σεράπιον ή Κόκκινη αυλή, επιβλητικό κτίριο το ποίο ήταν ναός της αρχαιότητος αφιερωμένος στην Αιγυπτιακή θεότητα Σέραπι. Στους χρόνους του Ιουστινιανού λειτούργησε ως Χριστιανικός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στον ίδιο χώρο μαρτύρησε μέσα σε πυρακτωμένο σιδερένιο βαρέλι και ο επίσκοπος Περγάμου Άγιος Αντύπας, προστάτης Άγιος των οδοντιάτρων. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Σμύρνη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο και διανυκτέρευση.Βέβαια,γιά όσους το επιθυμούν,η μέρα δε τελειώνει εδώ.Κάποιοι θα κατέβουν στη παραλία να δουν και να μνημονεύσουν……

ΡΟΛΟΙ

4η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 10 Νοεμβρίου.Μετά το πρωινό μας θα φορτώσουμε τις αποσκευές και θα επισκεφθούμε τα Βουρλά, όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια και θα γνωρίσουμε τη πόλη των παππούδων μας.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Σκάλα των Βουρλών και αργά το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ.Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα περάσουμε απέναντι στη Χίο.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,βόλτα στη παραλία του νησιού,διανυκτέρευση.

vourla2.jpg

5η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 11 Νοεμβρίου.Πρωινό,δοξολογία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια εκδηλώσεις και εξερεύνηση της πόλης.Το απόγευμα συνεκδήλωση με τον Φάρο Βαρβασίου στα γραφεία του συλλόγου(λεπτομέρειες αργότερα).Επιστροφή στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

ΧΙΟΣ

6η ΗΜΕΡΑ:Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.Μετά το πρωινό μας θα φορτώσουμε τις αποσκευές,θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν και θα ξεναγηθούμε στη μυροβόλο Χίο.Επίσκεψη στην Νέα Μονή, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά, η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο το 1042 μ.Χ. θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος κτισμένο σε απότομη πλαγιά. Το χωριό ονομάζεται «Μυστράς» της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρει έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Επιστροφή στην πόλη της Χίου θα περάσουμε από τον κάμπο επίσκεψη στο μουσείο CITRUS Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Αρμόλια για να δούμε τα είδη λαϊκή τέχνης – κεραμικά που φτιάχνουν εκεί. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Πυργί, το μεγαλύτερο χωριό στα νότια, με τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών και την εκκλησία – κόσμημα του 12ου αιώνα των Αγίων Αποστόλων. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση σε περιοχή με μαστιχόδεντρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δέντρα.Αργά το απόγευμα επιστροφή στη πόλη.Μιά μικρή βόλτα στη παραλία και στη συνέχεια ένα γλεντάκι με τραγούδι,ποτό και φαγητό σε ταβέρνα.Επιβίβαση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΗΜΕΡΑ:Τρίτη13 Νοεμβρίου,Πειραιάς.Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και αναμνήσεις

…………………………………………………………………………………….
-Τιμή εκδρομής κατ’άτομο σε 4κλινη καμπίνα καί 2κλινο δωμάτιο 400 ΕΥΡΩ.
…………………………………………………………………………………….
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Πειραιά – Χίος και Χίος-Πειραιά σε εσωτερικές καμπίνες.
* Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Χίος – Τσεσμέ και Τσεσμέ-Χίος.
* Λιμενικά τέλη και φόροι.
* Έμπειρος συνοδός του γραφείου  σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
* Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, στο ξενοδοχείο Sususlou 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Χίο,στο ξενοδοχείο Diana,με πρωινό.
* Εμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός συνοδός στην Τουρκία.
*Γεύμα το τελευταίο βράδυ σε ταβέρνα στη Χίο.
* Οι αναφερόμενες στο πρόγραμμα μεταφορές και εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν στη Χίο.
* Όλες οι αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
* Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
* Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, χωρίς ιδιαίτερες παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Τιμή εκδρομής κατ’άτομο,σε τετράκλινη καμπίνα καί δίκλινο δωμάτιο 400 ΕΥΡΩ….

Διαφορά σε δίκλινη καμπίνα 10,00€ μετ επιστροφής κατ άτομο…Γιά μονόκλινο δωμάτιο έπιπλέον 100 ΕΥΡΩ.

Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€….Εξόφληση μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018.

Γιά περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης (Email: fotiskaral@hotmail.com).Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.