Η Ενωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας διοργανώνει Επταήμερη(7) προσκυνηματική εκδρομή Μικρασία,16- 22 Ιουνίου 2016.

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΧΙΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΒΟΥΡΛΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΣΑΛΙΧΛΙ- ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ.

..…. Η εκδρομή μας είναι χατζηλίκι κι όχι αναψυχή……
Είναι κουραστική, με πυκνό πρόγραμμα και μεγάλες εντάσεις. Χρειάζεται πολλή αντοχή κι ακόμη πιο πολύ κέφι. Απαιτείται μεγάλη ευαισθησία εκ μέρους του επισκέπτη-προσκυνητή, για να δει με άλλη προσέγγιση και με τα μάτια της ψυχής του το χώρο της Πατρίδας κι όχι με τη συνήθη αδιαφορία ή την καταναλωτική μανία του Έλληνα τουρίστα.
Με τούτο το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ταξίδι σε μια χώρα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μιλά στην καρδιά του Έλληνα, όπου τα μνημεία, παλιά και νεότερα, από τους ναούς και τα τείχη των αρχαίων πόλεων ως τις εκκλησιές, τα σπίτια, τα σχολειά και τα χτήματα των γονιών και των παππούδων μας είναι εκεί και μας καρτερούν.Μόνο οι άνθρωποί μας λείπουν πια από τον τόπο, μα θα τους αναπληρώσουμε εμείς, ανακαλώντας στη μνήμη «τους ευλογημένους ανθρώπους της Ανατολής» και κάθε Μικρασιάτη που κουβαλάμε εντός μας.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 4κλινη καμπίνα 370,00€
Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.
Εξόφληση μέχρι 03 Ιουνίου 2016.
Γιά πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα.Πέμπτη 16 Ιουνίου.
Πειραιάς – Χίος εν πλω.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 19.30, απ” όπου θα αναχωρήσουμε στις 21.00 για την Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα.Παρασκευή 17 Ιουνίου. Τσεσμές,Αλάτσατα,Βουρλά,Σμύρνη.
Φθάνουμε νωρίς το πρωί στην Χίο και στην συνέχεια θα περάσουμε από το τελωνείο για να πάρουμε το πλοίο για το Τσεσμέ. Η αναχώρηση είναι 08.30 και μετά από μία ώρα ταξιδίου φθάνουμε στο Τσεσμέ. Θα μπούμε στο λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε για τα Αλάτσατα, στο γραφικό άλλοτε Ελληνικό χωριό. Στο κέντρο του βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας στην οποία διατηρείται αυθεντικό μαρμάρινο τέμπλο, έργο του Τηνιακού γλύπτη Χαλεπά, πατέρα του Γιαννούλη Χαλεπά. Βόλτα στα όμορφα σοκάκια με τα Ελληνικά σπίτια.
Αναχώρηση για την Σκάλα των Βουρλών, τα οποία βρίσκονται δίπλα από την Ιωνική πόλη Κλαζομενές, η οποία είναι βυθισμένη στη θάλασσα. Εδώ έζησε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων, ο μεγάλος μας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης.
Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στην Σμύρνη όπου θα έχουμε μία σύντομη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.
Μετά το δείπνο όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια βόλτα στη μαρτυρική παραλία της Σμύρνης. Δανυκτέρευση.

3η μέρα.Σάββατο 18 Ιουνίου.
Σμύρνη, ξενάγηση.
Μετά το πρωινό θα έχουμε την ξενάγησή μας στην πόλη και στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ψώνια και επίσκεψη στις παλιές Ελληνικές γειτονιές. Θα ξεκινήσουμε από το Αλσαντσάκ – την παλιά Πούντα το νέο λιμάνι όπου καταλήγει η λεωφόρος Ataturk Caddesi. το παλιό «Και» και το παλιό «Παραλλέλι», ο παράλληλος δρόμος της, οριοθετούν όπως και τότε το αριστοκρατικότερο κομμάτι της Σμύρνης. Εδώ γίνεται και η μεγάλη έκθεση που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Kultur Park που δημιουργήθηκε στη θέση των καμένων ελληνικών σπιτιών από την Καταστροφή. Η πλατεία Κονάκ είναι η «καρδιά» της Σμύρνης. Ο Μεγάλος Βεζίρης Σαΐντ Πασά ο νεότερος έκτισε των 25 μέτρων «Πύργο του Ρολογιού» το 1901 για την 25η επέτειο του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ του Β’. Το ρολόι που στολίζει τον Πύργο ήταν το δώρο του γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄. Απέναντι από το Ρολόι βρίσκεται το μικρό χαρακτηριστικό τέμενος Γιαλί Τζαμί οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, επενδυμένο εξωτερικά με κεραμικά πλακίδια. Στο Ρολόι βλέπει ακόμη το Κυβερνητικό Μέγαρο του 1871, καθώς και το Δημαρχείο της πόλης. Το παλαιότερο και σημαντικότερο τέμενος της περιοχής είναι το Χισάρ Τζαμί.Κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπασμανέ στέκει ακόμα η πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Βουκόλου με τις σημαντικές τοιχογραφίες. Κτισμένη το 1866 πάνω από τα ερείπια ειδωλολατρικού ναού, μετά την Καταστροφή χρησιμοποιήθηκε για λίγο σαν μουσείο και σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη. Λίγο παραδίπλα βρίσκεται το Ataturk Lisesi – Λύκειο Αρρένων πλέον -, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική κλασικού ελληνικού ρυθμού, γνωστό στους Ελληνες ως «Κεντρικό Παρθεναγωγείο», στο οποίο πριν από την Καταστροφή φοιτούσαν οι κόρες των «καλών» οικογενειών. Ο δρόμος της προκυμαίας μάς οδηγεί αυτή τη φορά στο παλιό λιμάνι, εκεί που βρίσκεται το Πασαπόρτ – το παλιό τελωνείο, έργο του Γκούσταβ Αϊφελ (1884), που σήμερα χρησιμοποιείται από την Αστυνομία.
Απέναντι περίπου, βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, η «Τσουμχουριέτ Μεϊντάνι», με το μνημείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Στο ύψος της πλατείας αυτής βρίσκονται και τα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Ανάμεσά τους το «Sevgi Yolu», το μικρό «Σοκάκι των Ερωτευμένων», με τους ψηλούς φοίνικες.
Το 1907 ο εβραίος έμπορος Νεσίμ Λεβί έκτισε αυτό το 40 μέτρων ύψους ασανσέρ προκειμένου να συνδέσει τη γειτονιά Καράτας με τη Χαλίλ Ριφάτ Πασά στη συνοικία Γκιουζέλ Γυαλί. Στο «Ασανσέρ» οδηγεί το σοκάκι «Dario Moreno» που ονομάστηκε προς τιμήν του διάσημου σμυρναίου τραγουδιστή του οποίου το σπίτι έγινε μουσείο. Το πανόραμα από το «Ασανσέρ» είναι μαγευτικό, καθώς απλώνεται από ψηλά όλος ο κόλπος της Σμύρνης. Στο βάθος απέναντι το Καρσίγιακα – το παλιό αγαπημένο Κορδελιό – που πηγαινοέρχονται τα καραβάκια από τις αποβάθρες Κονάκ και Αλσαντσάκ.Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα.Κυριακή 19 Ιουνίου Σμύρνη,Εφεσος,Κιρκιντζέ,Κουσάντασι.

Θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία στον ναό της Αγίας Φωτεινής και στην συνέχεια αναχώρηση για την Έφεσο, η οποία για περισσότερο από 1000 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (την βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κλπ). Στην συνέχεια επίσκεψη στο Κουσάντασι.
Επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο γραφικό χωριό του Κιρκιντζέ,γνωστό από το μυθιστόρημα Ματωμένα χώματα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα.Δευτέρα 20 Ιουνίου.
Σμύρνη,Σαλιχλι,Παμούκαλε.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Παμούκαλε. Με ενδιάμεσες στάσεις θα περάσουμε από το Σαλιχλή, την Αλασεχίρ (παλιά Φιλαδέλφεια) . Επόμενη στάση μας η Ιεράπολη. Οι ιαματικές ιδιότητες των υδάτων του καθώς και η θέση του το έκαναν γνωστό και σημαντικό από τους αρχαίους χρόνους. Λόγω της εμφάνισης με τα ασβεστούχα άλατα ονομάζεται το Φρούριο των Βαμβακιών. Περίπατο στα ιαματικά νερά και το αρχαιολογικό χώρο όπου θα δούμε το θέατρο, τις πύλες της πόλης, το νυμφαίο και από μακριά τα θεμέλια του Μαρτυρίου του Αγίου Φιλίππου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα.Τρίτη 21 Ιουνίου.
Σμύρνη-Βουρλά -Τσεσμέ – Χίος – Εν πλω για Πειραιά.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Βουρλά όπου θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη και θα περιηγηθούμε στα λίγα εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επίσκεψη της πόλης, φαγητό και επίσκεψη στο ναό του Αγίου Χαράλαμπου που σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Χίο, απ” όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο αργά το βράδυ με προορισμό μας τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα Τετάρτη 22 Ιουνίου
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 4κλινη καμπίνα 370,00€
Τιμή κατ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο 450,00€
Επιβάρυνση 2κλινης καμπίνας μετ΄επιστροφής 40,00€.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Χίος,- Πειραιά σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
* Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος Τσεσμέ Χίος.
* Λιμενικά τέλη και φόροι.
* Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, σε ξενοδοχείο 4**** με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο). SUZUGLU ATLANTIS
* Ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
* Όλες οι αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας στην Τουρκία.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
* Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
* Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, χωρίς παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Για επιβεβαίωση κράτησης,προκαταβολή 100€.
Εξόφληση μέχρι 03 Ιουνίου 2016.
Γιά περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης.
Θα τηρηθεί,αυστηρά,σειρά προτεραιότητας.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Comments are closed.